gallery/logo1

Tel: +40368100110 ; +40730335577

gallery/phone-icon-vector-4c9xmjgce
gallery/27630
gallery/mg_6095-e1413187847129
Traseul Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Cheile Rasnovului, judetul Brasov

Traseul incepe de la Cabana Trei Brazi, spre Poiana Secuilor iar de aici se merge spre nord-vest, spre versantul stang al vailor Tocilita Mare si Tocilita Mica, dupa care pe versantul vestic al Muchiei Oii.
Se traverseaza Valea Tocilita, se coboara apoi pe drumul forestier de pe Valea Cheii si se urca spre Spinarea Calului, la est. Se traverseaza Paraul Cheii printr-o vale si se ajunge la Cheile Rasnovului.
Pentru retur se foloseste acelasi drum forestier si poteca de pe Valea Tocilitei, pentru ca apoi sa se urmeze traseul pe sub varful Dealul cu Mesteacan (1.025 metri), de unde se coboara intr-o poiana. Se merge pe sub Culmea Morarului si apoi spre Cabana Secuilor. Din Paraul Rece drumul coboara spre Paraul Mic (Pietrosul), apoi urca versantul vestic al muntelui Moraru.
Traseul urca pana la cabana Trei Brazi (1.128 metri) iar apoi coboara peste Muntele Morarului pana la Paraul Pietrosu.
Marcaj: cruce albastra.

Traseul Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Dealu cu Mesteacan - Paraul Rece

Traseul incepe din Paraul Rece spre Paraul Mic(Pietrosul), apoi urca versantul vestic al muntelui Moraru. De la cabana Trei Brazi pana Poiana Secuilor traseul merge drept, apoi spre nord-vest spre Tocilita Mare si Tocilita Mica.

Se continua pe versantul vestic al Muchiei Oii, se traverseaza Valea Tocilita, se coboara apoi pe drumul forestier de pe Valea Cheii si se urca spre Spinarea Calului, la est. Se traverseaza Paraul Cheii printr-o vale si se ajunge la Cheile Rasnovului.

Pentru retur se foloseste acelasi drum forestier si poteca de pe Valea Tocilitei, apoi traseul pe sub Varful Dealul cu Mesteacani(1025m), apoi pe sub Culmea Morarului si spre Cabana Secuilor. Drumul urca pana la cabana Trei Brazi, apoi coboara spre Muntele Morarului pana la Paraul Pietrosu si in final la Paraul Rece.
Marcaj: crucea albastra.


 

Istoric:

După ce în 1929, armata română terminase lucrările la Drumul Reginei, o şosea care scurta pentru Regina Maria drumul dintre reşedinţele regale de la Sinaia şi Bran, în aprilie 1930, râşnoveanul Voicu Popa, maestru al Şcolii de Meserii din localitate, angajat al Căilor Ferate Române a deschis, după cum suna reclama publicată în ziarul “Carpaţii”, “în faţa muntelui Postăvarul şi a stâncii Pietricica, exact la mijlocul noii şosele Predeal-Râşnov, un popas admirabil pentru vilegiaturiştii din Carpaţi, cu un restaurant, hotel şi un parc”. Popasul purta numele ”LA PARAUL RECE”.

Atractii:

Cetatea Rasnov, Prapastiile Zarnestiului, Castelul Peles, Cota 1400, Poiana Brasov, Biserica Neagra Brasov, Castelul Bran, Moeciu, Fundata, Pestera Dambovicioara, Manastirea Sambata, Sighisoara, Cabana Trei Brazi, Cabana Diham, Poiana Izvoarelor, Cheile Rasnoavei, Poiana Secuilor, Malaiesti, traseele din Muntii Bucegi si, bineinteles, orasul Predeal cu tot ceea ce ofera (partii de ski, centre de agrement, etc.)

gallery/poze iarna la munte peisaje unice de vacanta